Uluborlu lisesi forumu
Forumumuzdan yararlanmak için lütfen üye olunuz

Üye olmak için ;

Aşağıdaki kayıt ol butonunu tıkladıktan sonra,

Üyelik bilgilerinizi doldurunuz, sonra verdiğiniz E-posta adresine Aktivasyon linkiniz gönderilecektir...

Gelen E- posta mesajını açıp aktivasyon linkini tıklayarak üye olabilirsiniz...

İyi vakit geçirmeniz dileğiyle ( Admin/ Kenan Gürağaç)

Sakın soymadan yeme! Face

Join the forum, it's quick and easy

Uluborlu lisesi forumu
Forumumuzdan yararlanmak için lütfen üye olunuz

Üye olmak için ;

Aşağıdaki kayıt ol butonunu tıkladıktan sonra,

Üyelik bilgilerinizi doldurunuz, sonra verdiğiniz E-posta adresine Aktivasyon linkiniz gönderilecektir...

Gelen E- posta mesajını açıp aktivasyon linkini tıklayarak üye olabilirsiniz...

İyi vakit geçirmeniz dileğiyle ( Admin/ Kenan Gürağaç)

Sakın soymadan yeme! Face
Uluborlu lisesi forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Uluborlu Lisesi Radyo
Uluborlu lisesi on Facebook
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Google Translate
En son konular
» Bilgilendirme
Sakın soymadan yeme! EmptyCuma Ekim 14, 2011 7:23 pm tarafından ApoLgo

» kiraz festivali resimleri yok
Sakın soymadan yeme! EmptyPaz Tem. 04, 2010 3:01 pm tarafından alevcik

» geldim bnde=)
Sakın soymadan yeme! EmptyPerş. Haz. 17, 2010 10:42 pm tarafından Mod-Hedrox

» özgür irademiz yoktur
Sakın soymadan yeme! EmptyC.tesi Mayıs 08, 2010 4:39 pm tarafından fgfg

» Yeni Üye Oldm
Sakın soymadan yeme! EmptyC.tesi Mart 06, 2010 3:40 pm tarafından ceroks

» Uluborlu kiraz festivali ve yağlı güreşleri resimleri
Sakın soymadan yeme! EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:39 pm tarafından jal

» Resim resim Uluborlunun Tarihi kokusu
Sakın soymadan yeme! EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:35 pm tarafından jal

» Uluborlunun eşsiz tarihi
Sakın soymadan yeme! EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:34 pm tarafından jal

» Felsefe Bölümü
Sakın soymadan yeme! EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:22 pm tarafından jal

Galeri


Sakın soymadan yeme! Empty
Anket

Forum Sitemizi nasıl buldunuz

Sakın soymadan yeme! Vote_lcap75%Sakın soymadan yeme! Vote_rcap 75% [ 9 ]
Sakın soymadan yeme! Vote_lcap8%Sakın soymadan yeme! Vote_rcap 8% [ 1 ]
Sakın soymadan yeme! Vote_lcap0%Sakın soymadan yeme! Vote_rcap 0% [ 0 ]
Sakın soymadan yeme! Vote_lcap8%Sakın soymadan yeme! Vote_rcap 8% [ 1 ]
Sakın soymadan yeme! Vote_lcap8%Sakın soymadan yeme! Vote_rcap 8% [ 1 ]

Toplam Oylar : 12

Sosyal yer imi

Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın

Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın

Istatistikler
Toplam 219 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ali03

Kullanıcılarımız toplam 750 mesaj attılar bunda 535 konu
Anahtar-kelime


Sakın soymadan yeme!

3 posters

Aşağa gitmek

Sakın soymadan yeme! Empty Sakın soymadan yeme!

Mesaj  resimogretmeni C.tesi Mart 21, 2009 1:22 pm

Gıdaların kabuğundaki kimyasal katkıya dikkat...

Uzmanlar, kimyasal ilaçlara maruz kalan gıdaların mutlaka kabuklarını soyarak tüketilmesi gerektiğini söyledi.


Kimyasal ilaçların baklagillerin ve meyvelerin kabuk kısmında yoğun bulunabildiği, bu nedenle kuru baklagillerin bekletme sularının mutlaka dökülmesi, meyvelerin ise kabuklarının soyularak yenmesi önerildi.


Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Beyhan, gıdaların vitamin değerlerinin azalmaması ve kalitelerinin korunabilmesi için yıkama, pişirme ve saklama aşamalarına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.


Vitamin ve minerallerin fiziksel-zihinsel gelişim ile bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Beyhan, vitamin kaybının az olabilmesi için gıdaların tüketilmeye en yakın zaman içinde hazırlanarak pişirilmesinin önemli olduğunu belirtti.


AZ SUDA KISA SÜRE PİŞİRİLMELİ


Sebzelerin pişirilmeye yakın zamanda köklerinden ayıklandıktan sonra bütün halde yıkanması`` gerektiğini kaydeden Beyhan, ``Bol akan suyun altında iyice yıkandıktan sonra mümkün olduğunca büyük doğranıp sıcak pişirme ortamına atılmalı. Uzun süre pişirilmemeli, suda eriyen vitaminlerin kaybolmaması için az suda hazırlanmalı. Kesinlikle bir gün öncesinden suda bekletilmemeli`` uyarısında bulundu.


`RİSKİ AZALTIYOR`


``Kuru baklagillerin ise bir gece öncesinden soğuk suda ya da 2-4 saat sıcak suda bekletilmesi`` gerektiğini ifade eden Beyhan, şunları söyledi:


``Bekletme suyu kesinlikle dökülmeli. Çünkü, eskiden suda eriyen vitaminlerin kaybolmaması için bekletme suyunun yemekte kullanılmasını öneriyorduk. Ancak son yıllarda kimyasal ilaçlar gıdaların üretim aşamasında sık kullanıldığı için özellikle gıdaların kabuk kısmına yakın yerlerde kalıntılar yoğunlaşıyor.


O nedenle ıslatma suları mutlaka dökülmeli. Bu suyu dökmek hem kimyasal riski hem de kuru baklagillerin gaz yapıcı özelliğini azaltıyor. Aynı şekilde meyveler de kabuklarında kimyasal katkı maddesini iyi tutabiliyor. Bunun için ne yazık ki meyveler de soyularak yenilmeli.``

Alıntıdır.
resimogretmeni
resimogretmeni
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 93
Yaş : 46
Points : 770
Reputation : 36
Kayıt tarihi : 18/03/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sakın soymadan yeme! Empty Geri: Sakın soymadan yeme!

Mesaj  Mod-Hedrox C.tesi Mart 21, 2009 2:54 pm

ty bu bilgi için
Mod-Hedrox
Mod-Hedrox
Moderatör
Moderatör

Erkek
Mesaj Sayısı : 325
Yaş : 32
Nerden : İnhisar
Lakap : Mermerci
Points : 2038
Reputation : 230
Kayıt tarihi : 19/03/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sakın soymadan yeme! Empty Geri: Sakın soymadan yeme!

Mesaj  Admin C.tesi Mart 21, 2009 3:00 pm

saolun paylaşım için
Admin
Admin
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 188
Yaş : 32
Nerden : inhisar
İş/Hobiler : bilgisayar LYS
Points : 1261
Reputation : 106
Kayıt tarihi : 12/03/09

https://uluborlulisesi.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz