Uluborlu lisesi forumu
Forumumuzdan yararlanmak için lütfen üye olunuz

Üye olmak için ;

Aşağıdaki kayıt ol butonunu tıkladıktan sonra,

Üyelik bilgilerinizi doldurunuz, sonra verdiğiniz E-posta adresine Aktivasyon linkiniz gönderilecektir...

Gelen E- posta mesajını açıp aktivasyon linkini tıklayarak üye olabilirsiniz...

İyi vakit geçirmeniz dileğiyle ( Admin/ Kenan Gürağaç)

A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Face

Join the forum, it's quick and easy

Uluborlu lisesi forumu
Forumumuzdan yararlanmak için lütfen üye olunuz

Üye olmak için ;

Aşağıdaki kayıt ol butonunu tıkladıktan sonra,

Üyelik bilgilerinizi doldurunuz, sonra verdiğiniz E-posta adresine Aktivasyon linkiniz gönderilecektir...

Gelen E- posta mesajını açıp aktivasyon linkini tıklayarak üye olabilirsiniz...

İyi vakit geçirmeniz dileğiyle ( Admin/ Kenan Gürağaç)

A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Face
Uluborlu lisesi forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Uluborlu Lisesi Radyo
Uluborlu lisesi on Facebook
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Google Translate
En son konular
» Bilgilendirme
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte EmptyCuma Ekim 14, 2011 7:23 pm tarafından ApoLgo

» kiraz festivali resimleri yok
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte EmptyPaz Tem. 04, 2010 3:01 pm tarafından alevcik

» geldim bnde=)
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte EmptyPerş. Haz. 17, 2010 10:42 pm tarafından Mod-Hedrox

» özgür irademiz yoktur
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte EmptyC.tesi Mayıs 08, 2010 4:39 pm tarafından fgfg

» Yeni Üye Oldm
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte EmptyC.tesi Mart 06, 2010 3:40 pm tarafından ceroks

» Uluborlu kiraz festivali ve yağlı güreşleri resimleri
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:39 pm tarafından jal

» Resim resim Uluborlunun Tarihi kokusu
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:35 pm tarafından jal

» Uluborlunun eşsiz tarihi
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:34 pm tarafından jal

» Felsefe Bölümü
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:22 pm tarafından jal

Galeri


A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Empty
Anket

Forum Sitemizi nasıl buldunuz

A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_lcap75%A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_rcap 75% [ 9 ]
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_lcap8%A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_rcap 8% [ 1 ]
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_lcap0%A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_rcap 0% [ 0 ]
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_lcap8%A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_rcap 8% [ 1 ]
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_lcap8%A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Vote_rcap 8% [ 1 ]

Toplam Oylar : 12

Sosyal yer imi

Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın

Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın

Istatistikler
Toplam 219 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ali03

Kullanıcılarımız toplam 750 mesaj attılar bunda 535 konu
Anahtar-kelime


A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte

Aşağa gitmek

A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Empty A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte

Mesaj  mod-sys C.tesi Mart 21, 2009 3:48 pm

MALZEMELER
500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN

HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülür.Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (.Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir.
mod-sys
mod-sys
Moderatör
Moderatör

Erkek
Mesaj Sayısı : 365
Yaş : 31
Nerden : İNHİSAR
Points : 3713
Reputation : 219
Kayıt tarihi : 12/03/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Empty Geri: A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte

Mesaj  mod-sys Ptsi Mart 30, 2009 5:07 pm

A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte Ymk_583
mod-sys
mod-sys
Moderatör
Moderatör

Erkek
Mesaj Sayısı : 365
Yaş : 31
Nerden : İNHİSAR
Points : 3713
Reputation : 219
Kayıt tarihi : 12/03/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz