Arama
Google Translate
En son konular
Köşe Yazarlari
Yazarlar
Zehra Eriş
Emin Acar
Dr. Abdullah Bakır
Türkan Aka
Admin
Kenan Gürağaç
Moderatörler
Mod - Hedrox Abdülmenaf Akar
Mod - Sys Engin Akar
En iyi yollayıcılar
mod-sys | ||||
Mod-Hedrox | ||||
Admin | ||||
hesna | ||||
resimogretmeni | ||||
yavuz sultan selim | ||||
jal | ||||
fatih_1453 | ||||
zehra hoca | ||||
acartürk |
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın
Istatistikler
Toplam 219 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ali03
Kullanıcılarımız toplam 750 mesaj attılar bunda 535 konu
Anahtar-kelime
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte
1 sayfadaki 1 sayfası
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte
MALZEMELER
500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN
HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülür.Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (.Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir.
500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN
HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülür.Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (.Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir.
mod-sys- Moderatör
-
Mesaj Sayısı : 365
Yaş : 31
Nerden : İNHİSAR
Points : 3713
Reputation : 219
Kayıt tarihi : 12/03/09
mod-sys- Moderatör
-
Mesaj Sayısı : 365
Yaş : 31
Nerden : İNHİSAR
Points : 3713
Reputation : 219
Kayıt tarihi : 12/03/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Ekim 14, 2011 7:23 pm tarafından ApoLgo
» kiraz festivali resimleri yok
Paz Tem. 04, 2010 3:01 pm tarafından alevcik
» geldim bnde=)
Perş. Haz. 17, 2010 10:42 pm tarafından Mod-Hedrox
» özgür irademiz yoktur
C.tesi Mayıs 08, 2010 4:39 pm tarafından fgfg
» Yeni Üye Oldm
C.tesi Mart 06, 2010 3:40 pm tarafından ceroks
» Uluborlu kiraz festivali ve yağlı güreşleri resimleri
Ptsi Şub. 01, 2010 7:39 pm tarafından jal
» Resim resim Uluborlunun Tarihi kokusu
Ptsi Şub. 01, 2010 7:35 pm tarafından jal
» Uluborlunun eşsiz tarihi
Ptsi Şub. 01, 2010 7:34 pm tarafından jal
» Felsefe Bölümü
Ptsi Şub. 01, 2010 7:22 pm tarafından jal