Arama
Google Translate
En son konular
Köşe Yazarlari
Yazarlar
Zehra Eriş
Emin Acar
Dr. Abdullah Bakır
Türkan Aka
Admin
Kenan Gürağaç
Moderatörler
Mod - Hedrox Abdülmenaf Akar
Mod - Sys Engin Akar
En iyi yollayıcılar
mod-sys | ||||
Mod-Hedrox | ||||
Admin | ||||
hesna | ||||
resimogretmeni | ||||
yavuz sultan selim | ||||
jal | ||||
fatih_1453 | ||||
zehra hoca | ||||
acartürk |
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın
Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın
Istatistikler
Toplam 219 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ali03
Kullanıcılarımız toplam 750 mesaj attılar bunda 535 konu
Anahtar-kelime
Bademli Pilav
1 sayfadaki 1 sayfası
Bademli Pilav
MALZEMELER
1 tavuğun göğüs kısmı
2 su bardağı pirinç
2 avuç çiğ badem içi
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuş üzümü
100 gr tereyağ (ya da margarin)
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
karabiber
tuz
Hamur malzemesi :
125 gr margarin
3 su bardağı un
2 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık yağda çam fıstıklanyla beraber kavurun. Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karırıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra bir süre, lapa olmaması için demlenmeye bırakın.
Hamurun hazırlanışı :
125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapın. Bu hamuru merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. Yağladğınız payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak biçimde yerleştirin. Demlenmeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir kaba boşaltılıp, şekil alınası için üzerine hafifçe bastırıp, sıkıştırın. Sarkan hamurları üzerine kapatıp orta harareti fırında hamur kızarana dek pişirin. Daha sonra çıkarıp, ters çevirerek servis yapın.
1 tavuğun göğüs kısmı
2 su bardağı pirinç
2 avuç çiğ badem içi
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuş üzümü
100 gr tereyağ (ya da margarin)
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
karabiber
tuz
Hamur malzemesi :
125 gr margarin
3 su bardağı un
2 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık yağda çam fıstıklanyla beraber kavurun. Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karırıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra bir süre, lapa olmaması için demlenmeye bırakın.
Hamurun hazırlanışı :
125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapın. Bu hamuru merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. Yağladğınız payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak biçimde yerleştirin. Demlenmeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir kaba boşaltılıp, şekil alınası için üzerine hafifçe bastırıp, sıkıştırın. Sarkan hamurları üzerine kapatıp orta harareti fırında hamur kızarana dek pişirin. Daha sonra çıkarıp, ters çevirerek servis yapın.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cuma Ekim 14, 2011 7:23 pm tarafından ApoLgo
» kiraz festivali resimleri yok
Paz Tem. 04, 2010 3:01 pm tarafından alevcik
» geldim bnde=)
Perş. Haz. 17, 2010 10:42 pm tarafından Mod-Hedrox
» özgür irademiz yoktur
C.tesi Mayıs 08, 2010 4:39 pm tarafından fgfg
» Yeni Üye Oldm
C.tesi Mart 06, 2010 3:40 pm tarafından ceroks
» Uluborlu kiraz festivali ve yağlı güreşleri resimleri
Ptsi Şub. 01, 2010 7:39 pm tarafından jal
» Resim resim Uluborlunun Tarihi kokusu
Ptsi Şub. 01, 2010 7:35 pm tarafından jal
» Uluborlunun eşsiz tarihi
Ptsi Şub. 01, 2010 7:34 pm tarafından jal
» Felsefe Bölümü
Ptsi Şub. 01, 2010 7:22 pm tarafından jal