Uluborlu lisesi forumu
Forumumuzdan yararlanmak için lütfen üye olunuz

Üye olmak için ;

Aşağıdaki kayıt ol butonunu tıkladıktan sonra,

Üyelik bilgilerinizi doldurunuz, sonra verdiğiniz E-posta adresine Aktivasyon linkiniz gönderilecektir...

Gelen E- posta mesajını açıp aktivasyon linkini tıklayarak üye olabilirsiniz...

İyi vakit geçirmeniz dileğiyle ( Admin/ Kenan Gürağaç)

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Face

Join the forum, it's quick and easy

Uluborlu lisesi forumu
Forumumuzdan yararlanmak için lütfen üye olunuz

Üye olmak için ;

Aşağıdaki kayıt ol butonunu tıkladıktan sonra,

Üyelik bilgilerinizi doldurunuz, sonra verdiğiniz E-posta adresine Aktivasyon linkiniz gönderilecektir...

Gelen E- posta mesajını açıp aktivasyon linkini tıklayarak üye olabilirsiniz...

İyi vakit geçirmeniz dileğiyle ( Admin/ Kenan Gürağaç)

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Face
Uluborlu lisesi forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Uluborlu Lisesi Radyo
Uluborlu lisesi on Facebook
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Google Translate
En son konular
» Bilgilendirme
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması EmptyCuma Ekim 14, 2011 7:23 pm tarafından ApoLgo

» kiraz festivali resimleri yok
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması EmptyPaz Tem. 04, 2010 3:01 pm tarafından alevcik

» geldim bnde=)
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması EmptyPerş. Haz. 17, 2010 10:42 pm tarafından Mod-Hedrox

» özgür irademiz yoktur
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması EmptyC.tesi Mayıs 08, 2010 4:39 pm tarafından fgfg

» Yeni Üye Oldm
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması EmptyC.tesi Mart 06, 2010 3:40 pm tarafından ceroks

» Uluborlu kiraz festivali ve yağlı güreşleri resimleri
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:39 pm tarafından jal

» Resim resim Uluborlunun Tarihi kokusu
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:35 pm tarafından jal

» Uluborlunun eşsiz tarihi
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:34 pm tarafından jal

» Felsefe Bölümü
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması EmptyPtsi Şub. 01, 2010 7:22 pm tarafından jal

Galeri


Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Empty
Anket

Forum Sitemizi nasıl buldunuz

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_lcap75%Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_rcap 75% [ 9 ]
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_lcap8%Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_rcap 8% [ 1 ]
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_lcap0%Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_rcap 0% [ 0 ]
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_lcap8%Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_rcap 8% [ 1 ]
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_lcap8%Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Vote_rcap 8% [ 1 ]

Toplam Oylar : 12

Sosyal yer imi

Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın

Sosyal bookmarking sitesinde Uluborlu lisesi forumu adresi saklayın ve paylaşın

Istatistikler
Toplam 219 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ali03

Kullanıcılarımız toplam 750 mesaj attılar bunda 535 konu
Anahtar-kelime


Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Aşağa gitmek

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Empty Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Mesaj  mod-sys Ptsi Mart 30, 2009 11:15 am

Gereçler:
- 1 dizi kuru patlıcan
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- 5 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı erik ekşisi (veya limon suyu)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi - Çeyrek su bardağı su
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Çay kaşığı kimyon
- 1 Tatlı kaşığı sumak
- 1 Tatlı kaşığı kuru nane

Dolmanın sosu için:

- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kaynar su


Yapılışı:
Kuru patlıcanların ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın. Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. Ardından soğuk sudan geçirip, bir kenara alın. Bu sırada kıymalı iç için, tüm malzemeleri yoğurun. Bulgur yerine aynı ölçüde pirinç de kullanabilirsiniz. Patlıcanların içini doldurun. Dikkat edilecek nokta, tepelerinden 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerektiği. Normal tariflerde bu şekilde doldurulan dolmaların ağızlarının sıkılıp, üstüste pişirilmesi tavisye ediliyor. Bu şekilde içlerinin dışarı çıkmayacağı söyleniyor. Ben içlerini biraz daha fazla doldurup, yayvan bir tencereye dizerek pişirdim. Tabii tek bir tencereye sığmadı, iki ayrı tencerede tek sıra halinde pişirdim.

Dizdiğiniz dolmaların üzerine hazırladığınız yağlı, salçalı sosu gezdirip, pişmeye bırakın.

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Yemek33439kuru-patlican-dolmasi-1-300x200
mod-sys
mod-sys
Moderatör
Moderatör

Erkek
Mesaj Sayısı : 365
Yaş : 31
Nerden : İNHİSAR
Points : 3713
Reputation : 219
Kayıt tarihi : 12/03/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz